Carolina Portarescu: prima cremă s-a numit simplu „Cremă Naturală”

Tot mai mult sunt în trend produsele cosmetice naturale. Iar o noutate în Moldova sunt cele artizanale, pe care ați avut posibilitatea să le întâlniți la târgurile de înaintea sărbătorilor. Într-o seară de vineri, mi-am propus s-o provoc pe Carolina Portarescu, creatoare de cosmetice naturale handmade, să ne vorbească despre noua ei pasiune.

Lectură plăcută!

Cum a început totul?

Totul a început de la necesitatea personală. Prin 2001 când eram la Oradea, vremea studenției, am avut o experiență proastă cu o cremă procurată de pe un catalog. Fiind pentru prima dată când foloseam un produs cosmetic, a urmat o serie de alte creme  și produse, care după folosire îmi făceau fața „curcubeu”.

Aveam o prietenă  de cameră care-și făcea studiile la facultatea de cosmetică și care m-a convins să merg cu ea la cursurile de laborator, unde să vorbesc cu profesorii ei despre problema mea. Ei mi-au explicat că fac alergie la unele ingrediente cu care nu sunt compatibilă, ulterior am aflat și cauza. Mai târziu am avut norocul să fac rost de ulei de cocos și unt de cacao în cantități infime. De aici şi prima experiență de creare a unei creme care a fost un simplu amestec de ulei de cocos și unt de cacao, fără alte adausuri precum uleiurile esențiale şi extracte.

Carolina Portarescu cosmetice naturale handmade

Cum a apărut CaroLush?

CaroLUSH Beauty  a apărut la sfârşitul anului 2013 când după toată experienţa,  formule inventate şi adunate de-a lungul anilor, am putut prezenta prima crema care s-a numit simplu, Cremă Naturală.

Cum reacționează oamenii noștri la prezentarea produselor cosmetice naturale? Putem vorbi despre o cultură a produselor naturale?

Lumea reacționează diferit, pentru că unii clienți care folosesc produsele cosmetice naturale făcute de mine vin deja pregătiți și informați, alții încearcă din pură curiozitate și au o mulțime de întrebări. Nu avem încă o cultură bine formată. Acum abia se „strecoară” trendul de natural și anume prin generația nouă care „se plimbă” foarte des, călătoresc și au posibilitatea să intre într-un magazin naturist şi să cunoască că există așa ceva.

Chiar dacă nu au citit, ei știu că e bine să folosești produse cosmetice naturale. Am cliente care de curând au început să folosească șamponul de păr, dar care după asta folosesc balsamul din comerț. Într-un fel sau altul, eu simt că am misiunea de a educa o generație de consumatori naturiști. Care nu numai că știu că e bine să folosești ce e natural dar și să înțeleagă ce folosesc și cum folosesc.

cosmetice naturale handmade Chisinau

Ce vârstă au clienții tăi fideli?

Am o clientă fidelă de 12 ani, pe care am ajutat-o să trateze acneea. Am cliente de vârste diferite,  cele mai multe sunt cu vârste cuprinse între 25 -35 ani, dar am și de 65 ani. Unele au întâmpinat o problemă și caută remedii naturale, altele vin să procure cosmetice naturale din pură curiozitate, altele vor să-și schimbe stilul de viață.

Folosesc și bărbații produsele cosmetice naturale?

Da! Sunt unii pe care nu i-am văzut personal, adică intermediar este soția sau prietena, dar ei folosesc produse naturale. Sunt alții care fac comanda personal, recent am discutat cu unul din ei care dorea un praf de dinți și o cremă.

 Ai printre clienți și medici?

(Zâmbește”!) Am medici în familie şi folosesc produsele mele, dar am şi medici, şi farmacişti printre clienţi. Ei sunt clienţii ideali pentru că nu este nevoie să le explic prea multe detalii despre produsele pe care le fac.

Planifici să produci și cosmetică naturală decorativă?

Desigur! În curând testez cea mai nouă formulă de mascara și ruj. Am formula gata, doar aștept recipientele. Când am produsele gata, vă anunț!

De unde faci rost de ingrediente?

Ingredientele le aleg cu minuțiozitate și le „culeg” de prin toată lumea. Prefer să cumpăr ingredientele direct de la producător și în stare brută, pentru că doar astfel pot face produse de calitate și naturale. Mereu sunt în așteptarea coletelor.

cosmetice naturale handmade Chisinau

Lasă te rog, un mesaj pentru cititorii Jurnalului Verde?

Voi face o chemare generală. Încercați cel puțin o dată în viață cosmeticele naturale, nu neapărat caroLush. Iar pentru cei care deja folosesc sau consumă produse naturale, îi îndemn să adopte un stil de viață sănătos, pentru că frumusețea vine din interior!

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >