23 septembrie – Ziua Internațională a Curățeniei

Astăzi,  în toată lumea se  sărbătorește ”Ziua Curățeniei”. Nu e doar o zi destinată curățeniei mediului, e o zi în care se dorește a trezi conștiința și reaminti faptul că protejarea mediului trebuie să devină un stil de viață, o deprindere și nu e nevoie de zi specială sau eveniment organizat pentru a face curat.

Ziua Mondiala a curățeniei a fost stabilită de către Organizația Națiunilor Unite în parteneriat cu Clean Up the World în anul 1983. Scopul primei campanii de informare de atunci a fost să îndemne scocietatea să curețe, să îmbunătățească și să protejeze mediul. Pe parcursul anilor, în perioada zilei internaționale a curățeniei sunt organizate acțiuni de curățare a anumitor zone, plantare de arbori, precum și campanii de promovare și informare a protecției mediului înconjurător.

În Moldova, periodic sunt organizate campanii de informare și promovare a protecției mediului. O campanie imensă de colectare a deșeurilor de pe tot teritoriul Republicii a fost organizată de către Mișcarea Hai Moldova, în 2011, când doar într-o singură zi peste 100 mii de voluntari au adunat peste 7000 tone de deșeuri.

 

 

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >