3 uleiuri esențiale contra febrei

Febra este un semn că organismul se apără împotriva agresiunii, fie virale, precum gripa sau bacteriene. Printre remediile naturale care pot înlocui medicamentele antitermice sunt renumitele uleiuri esențiale cu proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatoare.

Să clarificăm puțin lucrurile. Febra se manifestă printr-o creștere a temperaturii corpului ce depășește 37°C. Doar depășind această temperatură, este nevoie să ajutăm organismul să lupte cu infecția.

Uleiul esențial de eucalipt

Cel mai comun ulei esențial în tratarea afecțiunilor sezonului rece este uleiul esențial de eucalipt. În cazul febrei aceste este eficient datorită  faptului că:

  • are proprietăți antipiretice (scade temperatura corpului)
  • este un puternic antibacterian natural (este eficient împotriva virusurilor și a bacteriilor care provoacă febra)
  • stimulează imunitatea și ajută corpul să lupte împotriva oboselii care însoțeste deobicei febra.

Mod de utilizare: Se aplică 2-3 picături pe un disc de bumbac și se masează tâmplele. Uleiul de eucalipt se consideră a fi un bun vasodilator, ca urmare sângele  circulă mai eficient pe tot corpul. Pentru un efect mai rapid, procedura se repetă la fiecare oră.

Uleiul esențial de mentă

Un alt ulei cu proprietăți antivirale este uleiul esențial de mentă. Conține o doză excelentă de vitamine (A, B2, C), acid folic, fier, magneziu și acizi graşi de tip omega 3, datorită cărora ajută la refacerea imunității și de a reduce starea febrilă. Iar mirosul inconfundabil și răcoros are și el un rol aparte în răcirea corpului.

Mod de utilizare: Într-o linguriță de ulei bază (migdale, avocado, nucă de cocos) se adaugă 1 picătură de ulei esențial de mentă și se amestecă. Cu acest ulei se masează piciorele și spatele gâtului. În cel puțin 30 minute febra ar trebui să scadă până la 2 grade.

Ulei esențial de lemongrass

La fel de eficient ca cel de eucalipt și mentă este uleiul esențial de lemongrass. Acesta posedă proprietăți anti-inflamatorii și antipiretice și este utilizat pe scară largă în medicamentele febrifuge. Utilizat cu un ulei purtător are un efect analgezic rapid  și reduce durerile articulare și musculare, care însoțesc de obicei starea febrilă. La fel ca și în cazul uleiului de mentă, se amestecă 2 picături de ulei esențial cu o linguriță de ulei vegetal și se masează tâmplele și picioarele.

Pentru mai multă eficiență,  în perioada de febră se recomandă procedurile de aromaterapie cu uleiuri esențiale precum lavanda, arborele de ceai, busuioc, rozmarin, eucalipt, piper negru, tămâie . Iar pentru a completa procedurile naturiste se bea mult lichid cald, ceaiuri de plante precum mușețel, tei, ghimbir și renumitul mix de lămâie și miere. Nu uităm și de aerisirea obligatoriei a încăperii, cel puțin o dată la fiecare 2 ore.

Alte remedii pentru răceală găsiți aici.

Citește și  Despre uleiuri esențiale și alte produse cosmetice naturale !

Amintim că articolul dat poartă caracter informativ și nu poate fi considerat prescripție medicală!

Sănătate să aveți!

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >