4 produse naturale pentru curățarea tenului

În ultimul timp, atât în newsfeed-ul de pe facebook dar și în revistele online pentru femei, se promovează la greu o cultură a produselor naturale. Argumente pro și contra, concluzii medicale, dar și simple studii scot la iveală cât de nocive și amăgitoare pot fi produsele de îngrijire din comerț. Noi astăzi vom vorbi despre produsele pentru îngrijirea tenului.

Eu m-am convins deja că, un produs bun pentru curățirea tenului nu trebuie neapărat să fie foarte frumos ambalat și să facă multă spumă. Putem curăța fața la fel de eficient și sănătos cu produse simple, pe care le găsim în frigider sau cămară. Într-un articol precedent, am scris despre câteva rețete naturale pentru demachiere. Astăzi am ales să scriu despre câteva ingrediente simple, dar care curăță de minune orice machiaj, cât de complicat nu ar fi acesta.

Sunt ingrediente simple, care nu necesită măsurare exactă și care nu sunt capricioase în păstrare și utilizare. Sunt sigură că oricare din aceste produse va îmbogăți rutina voastră de frumusețe.

Mierea

miere pentur curatarea tenuluiMierea este un demachiant universal. Atât împreună cu alte ingrediente cât și singură, mierea curăță porii și catifelează pielea, iar folosită cu regularitate va previne apariția ridurilor și va oferi o strălucire naturală tenului. Pentru metoda de curățare cu miere este de ajuns să păstrezi în camera de baie un vas mic cu miere. În fiecare dimineață și seară, se aplică în palme o cantitate mică (aprox. o linguriță) de miere și se încălzește, după care se masează ușor pielea feței cu ajutorul degetelor. Ulterior se clătește cu apă caldă.

Notă! Dacă mierea este cristalizată, aceasta va oferi și o exfoliere în plus pielii.

Uleiul vegetal

uleiul pentru curatarea tenului

Metoda de curățare cu ulei vegetal a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, și pe bună dreptate, curățarea feței cu ulei lasă pielea moale și radiantă. Unde mai pui că e și simplu! Aplici pe față cu vârful degetelor, o cantitate mică de ulei și masezi cu mișcări circulare câteva minute după care clătești cu apă caldă. Potrivite pentru demachiere și curățare sunt uleiurile de măsline, ricin, jojoba, avocado, migdale dulci, precum și amestecuri personalizate, care pot fi create în dependența tipului de ten, dar și afecțiuni.

Iaurtul

iaurt pentur curatarea tenuluiAcesta este cel mai simplu și în același timp complex, demachiant natural. Bogat în proteine, acid lactic și grăsimi, iaurtul nu numai curăță tenul dar și îl detoxifiază. Procedura de curățare este la fel ca și cea cu miere sau ulei, și la fel ca și celelalte produse, iaurtul poate fi lăsat câteva minute pe piele pentru a întări beneficiile.

Cerealele și semințele

mix de seminte si cereale pentru tenCu ajutorul unei mașini de măcinat cafea, orice tip de semințe, flori uscate, sâmburi, boabe și fulgi de cereale, pot fi transformate ușor în pulbere fină. Iar cu ceva lichide de prin bucătărie, veți obține o pastă ideală pentru exfolierea blândă și curățarea profundă a tenului. Pentru pielea uscată pulberea poate fi diluată cu lapte, smântână sau iaut. Pentru tenul gras adăugați suc de lămâie sau apă plată. Cu miere, ceai de plante și glicerină, obțineți o pastă potrivită pentru ten normal.

După omogenizarea amestecului, acesta se aplică pe față și se masează ușor timp de câteva minute, apoi se clătește cu apă caldă.

 

Acestea au fost cele 4 ingrediente minune. Important este ca să respectați următoarele indicații la fiecare procedură de curățare a tenului:

  • Înainte de orice procedură pentru ten, spălați-vă pe mâini!
  • După fiecare procedură, spălați bine ustensilele folosite!
  • Fiecare membru al familiei trebuie să aibă propriul prosop!

Și regula de aur! După fiecare curățare a tenului, se aplică un toner și cremă hidratantă!

Frumusețe vouă!

 

 

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >