4 uleiuri vegetale perfecte pentru îngrijirea pielii

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru pielea voastră primăvara asta, este să treceți la îngrijirea cu  uleiuri vegetale sau cu produse ce au la bază uleiuri naturale! Uleiul hrănește și calmează pielea, iar utilizat cu regularitate are efecte uimitoare! O zic cu încredere, pentru că eu m-am îndrăgostit la propriu de câteva uleiuri vegetale.

Există o diversitate de uleiuri care pot fi aplicate direct pe piele sau combinate cu alte produse naturale, însă cele mai utilizate și verificate în timp sunt următoarele:

Uleiul de migdale este extras din migdale uscate printr-un proces de presare la rece. Migdalele și uleiul de migdale sunt bogate în vitaminele E, A și D și sunt bogate în acizi oleic și linoleic. Este probabil cel mai friendly și ușor ulei pentru piele, datorită faptului că se absoarbe rapid și hidratează profund pielea din interior, iar utilizarea regulată de a lungul timpului, vă va ajuta să preveniți cutele adânci.

Tot el este cel mai calm ulei :), motiv pentru care alergiile, rănile minore, piele uscată sau crăpată, precum și alte infecții ale pielii pot fi de asemenea tratate folosind uleiul de migdale. Mai mult, acesta ajută la echilibrarea nivelului pH-ului și uleiul natural al pielii, astfel încât, chiar dacă ai tenul gras, acest ulei te poate ajuta.

oilsforskin

Uleiul de jojoba este uleiul extras din semințele fructelor unui arbust de deșert numit Simmondsia chinensis. Aceste semințe conțin  ceară lichidă bogată în vitamina E și fosfolipide, cu proprietăți hipoalergenice, anti-inflamatoare, anti-bacteriene și non-toxice. Este un ulei uscat care imită excelent sebumul pielii, iar acest fapt ne permite să îl aplicăm și în timpul zilei. La capitolul utilizări merită de accentuat că uleiul de jojoba hidratează părul, întăreşte unghiile, elimină mătreaţa, ajută pielea să se regenereze în cazuri de arsuri şi răni, previne vergeturile şi este foarte eficient pentru zona din jurul ochilor și în lupta cu acneea.

Uleiul de avocado este extras din pulpa fructului de avocado, prin presare la rece. Acesta este bogat în vitaminele A, B, D, E, K, fier, zinc, magneziu, lecitină şi clorofilă – cel mai important complex de vitamine și minerale pentru sănătatea pielii, ceea ce îl face ideal pentru îngrijirea de rutină a pielii.  În comparație cu alte fructe, fructul de avocado are cea mai mare cantitate de vitamina E și în acizi grași care sunt importanți pentru sănătatea, vindecarea și textura generală a pielii. Este recomandat tenului matur și ridat, dar și pielii sensibile și fragile.

coconutoil_650

Altă vedetă a cosmetologiei naturiste este ulei de nucă de cocos. Este extrem de versatil datorită proprietăților sale antibacteriane, antimicrobiane și anti-fungice. Are structura moleculară mică ce permite absorbția ușoară, oferind pielii o textură moale și netedă, fapt ce permite folosirea lui pe post de cremă hidratantă pentru toate tipurile de ten. Acizii grași cu lanț mediu și conținutul de acid lauric din uleiul de cocos, ajută pielea să-și păstreze conținutul de umiditate, ceea ce face acest ulei o alegere excelentă pentru afecțiuni ale pielii, precum exzemele, acneea dar și micile abraziuni sau tăieturi.

În utilizarea oricărui ulei vegetal direct pe piele este important să respectați următoarele:

Aplicați uleiul vegetal doar pe pielea umedă!

Păstrați sticla cu ulei vegetal la frigider sau într-un loc întunecos și răcoros!

Respectați termenii de valabilitate a uleiului, (aplicarea unui ulei râncezit poate avea urmări grave pentru piele)!

Alternați periodic uleiurile!

Alegeți doar uleiuri organice!

 

Uleiurile vegetale pot fi folosite pe post de cremă de zi sau noapte, scruburi sau măști, cremă de corp și mâini, posibilitățile sunt direct proporționale cu beneficiile! Nu ezitați să experimentați, veți avea doar de câștigat! 😉

Frumusețe vă doresc!

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >