Așezate corect, plantele verzi vor lupta cu succes împotriva poluării aerului din locuință. Iată 5 dintre cele mai populare plante de interior și locul potrivit pentru ele:
În bucătărie – Palmierul de apartament
Sunt cunoscute mai multe specii de palmier de apartament, precum Dracaena, Palmierul Kentia sau Palmierul “Neanthes Bella”. Oricare dintre aceste plante este potrivită pentru cea mai vizitată și intens poluată zonă a casei.
Curăță aerul de: formaldehidă, xilen și benzen.
În dormitor – Filodendronul
Este cea mai ecologică plantă de interior! Datorită dimensiunilor uriașe pe care le poate atinge o plantă matură, aceasta va ocupa o arie mai mare, dar câtă culoare (!). A doua plantă la fel de eficientă în purificarea aerului este Aloe Vera. Ambele plante curăță aerul de toate toxinele.
În camera de zi – Ficusul
Cu siguranță această plantă va completa cu succes oricare decor a camerei de zi. Mai mult, aceasta va lupta împotriva particulelor toxice răspândite în aer.
Curăță aerul de: formaldehidă, amoniac, xilen și clorură de toluen.
În sala de baie – Azaleea
Pe lângă pata de culoare pe care o redă decorului în baie Azaleea curăță eficient aerul de particulele de amoniac, adesea găsit în produse de curățare.
Curăță aerul de: amoniac, formaldehidă, xilen.
În birou – Crassula
Biroul este spațiul unde “fierbe” cu unde electromagnetice. Iată de ce, o plantă precum este Crassula, va sta la locul potrivit.
Curăță aerul de: amoniac și unde electromagnetice.
Important!
Formaldehida se găsește în componenta dezinfectanților, adezivilor pentru tapet, vopselelor, materialelor textile rezistente, spumelor folosite pentru izolare și cel mai important, în mobilierul făcut semifabricat din lemn: pal, PFL, placaj, la fel și în fumul de țigară.
Xilenul folosește ca solvent în industria lacurilor, a coloranților, a cauciucului etc.
Benzenul se găsește în produsele de curățat, în detergenți, în dizolvanți, în medicamente, în pesticide și în fumul de țigară.
Amoniacul se găsește în produsele de curățat, în dizolvanți pentru vopsea, în soluții decapante și în unele produse pentru fertilizare.
Toluenul este folosit ca solvent, la fabricarea unor coloranți, medicamente. Cel mai des întâlnit produs ce conține toluen este lacul de unghii.