5 plante de interior care depoluează aerul

Așezate corect, plantele verzi vor lupta cu succes împotriva poluării aerului din locuință. Iată 5 dintre cele mai populare plante de interior și locul potrivit pentru ele:

În bucătărie – Palmierul de apartament

Sunt cunoscute mai multe specii de palmier de apartament, precum Dracaena, Palmierul Kentia sau Palmierul  “Neanthes Bella”. Oricare dintre aceste plante este potrivită pentru cea mai vizitată și intens poluată zonă a casei.

Curăță aerul de: formaldehidă, xilen și benzen.

info/wp-content/uploads/2015/01/palmier-areca.jpg" alt="palmier-areca" width="445" height="500" srcset="https://jurnalulverde.info/wp-content/uploads/2015/01/palmier-areca.jpg 445w, https://jurnalulverde.info/wp-content/uploads/2015/01/palmier-areca-267x300.jpg 267w" sizes="(max-width: 445px) 100vw, 445px" />

 

În dormitor – Filodendronul

Este cea mai ecologică plantă de interior! Datorită dimensiunilor uriașe pe care le poate atinge o plantă matură, aceasta va ocupa o arie mai mare, dar câtă culoare (!).  A doua plantă la fel de eficientă în purificarea aerului este Aloe Vera. Ambele plante curăță aerul de toate toxinele.

Filodendron-2

 

În camera de zi – Ficusul

Cu siguranță această plantă va completa cu succes oricare decor a camerei de zi. Mai mult, aceasta va lupta împotriva particulelor toxice răspândite în aer.

Curăță aerul de: formaldehidă, amoniac, xilen și clorură de toluen.

Ficus-robusta

În sala de baie – Azaleea

Pe lângă pata de culoare pe care o redă decorului în baie Azaleea curăță eficient aerul de  particulele de amoniac, adesea găsit în produse de curățare.

Curăță aerul de: amoniac, formaldehidă, xilen.

azalee

 În birou – Crassula

Biroul este spațiul unde “fierbe” cu unde electromagnetice. Iată de ce, o plantă precum este Crassula, va sta la locul potrivit.

Curăță aerul de: amoniac și unde electromagnetice.

182_0

 Important!

Formaldehida se găsește în componenta dezinfectanților, adezivilor pentru tapet, vopselelor, materialelor textile rezistente, spumelor folosite pentru izolare și  cel mai important, în mobilierul făcut semifabricat din lemn: pal, PFL, placaj, la fel și în fumul de țigară.

Xilenul folosește ca solvent în industria lacurilor, a coloranților, a cauciucului etc.

Benzenul se găsește în produsele de curățat, în detergenți, în dizolvanți, în medicamente, în pesticide și în fumul de țigară.

Amoniacul se găsește în produsele de curățat, în dizolvanți pentru vopsea, în soluții decapante și în unele produse pentru fertilizare.

Toluenul este folosit ca solvent, la fabricarea unor coloranți, medicamente. Cel mai des întâlnit produs ce conține toluen este lacul de unghii.

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >