Agenda grădinii mele

Ador plantele!

Datorită acestei  pasiuni, am o adevărată oază verde în casă și alta în grădină. Am decis să împărtășesc cu voi bucuriile, trăirile și toate victoriile mele din grădină, iar acest articol va fi unul de debut.

Am crescut în nordul Moldovei. Acolo aveam casă la sol. Ai mei, înainte să mă nasc au sădit o mică livadă în ogradă, cu care sunt legate multe momente frumoase din copilăria mea. Acum stau deasemenea în casă la sol, alături de Chișinău. Curtea noastră nu este prea mare, dar ne putem permite să avem grădina noastră cu de toate și un copac mare de cireș de mai.

Grădina pentru mine este un adevărat cabinet terapeutic. Odată ce intru în grădină, ea mă adoptă, mă lasă să îmi spun păsul și mă ascultă. Timpul petrecut în grădină, cât de scurt nu ar fi, îți „șterge” mintea și te ajută să ieși din grijile cotidiene. Grădina este un adevărat remediu contra nerăbdării, un exercițiu de caracter, iar rezultatele nu sunt nimic altfel decât o răsplată, o laudă și un motiv de mândrie.

Mă bucur pentru cei ce optează pentru cât mai multe plante verzi în locuință, pentru cei care au reușit să organizeze o mică grădină la balcon sau pe pervazul de la bucătărie și pentru cei care știu cum să valorifice fiecare colțișor din grădină.

De astăzi, voi încerca să vă relatez cele mai noi știri din grădina mea. Azi vă voi face o mică prezentare a ceea cu ce mă mândresc la moment. Restul le veți cunoaște pe parcurs.

Dragostea și mândria mea din primăvara asta – lavanda!

Agenda grădinii mele_1

La sfârșit de mai așteptăm căpșuni! 😉

agenda grădinii mele_5

În prim plan este un copac de piersic, în stânga copacul de gutui (foarte gustoase), în spate un cireș de mai – bătrând dar face cireșe foarte gustoase și în dreapta se văd câteva ramuri de vișin.

agenda grădinii mele_7

Coacăză neagră 😉

agenda grădinii mele_6

Usturoi de toamnă!

agenda grădinii mele_4

Spanac – numai bun pentru salată! Mmmm….

agenda grădinii mele_8

Rândișoare de salată!

agenda grădinii mele_9

Și cum fără flori! 😉 Mândria lu’mămica – trandafirii!

agenda grădinii mele_3

Sper că v-am inspirat la fapte mari. Vă recomand cu drag, pentru că grădina știe să asculte, tămăduie orice rană și inspiră la lucruri frumoase!

Pe duminica viitoare! Până atunci, poate mai răsare ceva.

O săptămână ușoară să aveți!

 

PS: Pozele sunt făcute cu telefonul, cer scuze pentru calitate!

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >