Altfel de rezoluții pentru anul 2015

Prima parte a lunii ianuarie este un timp prielnic pentru a reflecta asupra tuturor evenimentelor ce au avut loc în viața noastră anul trecut, dar și de a stabili noi priorități pentru anul care vine. Sunt sigură că fiecare dintre noi are un plan al său pentru anul 2015, fie acesta e scris pe hârtie sau întipărit în minte, el cu siguranță va servi la activitatea noastră tot anul. Eu îl am scris pe o foaie colorată și pus în agendă, pentru a fi mereu la vedere.  😉

Pe lângă rezoluțiile materialiste, am câteva mai speciale, care mă face să mă simt mai bine numai citindu-le. 😉

Mai multă ordine!

Sună ciudat, dar primul pas spre succes este să ne debarasăm de tot ce ne blochează, atrage atenția și împiedică. Aici vorbim despre obiceiuri și comportamente care ne încetinesc activitatea, dar și despre obiecte și lucruri de care nu avem nevoie în fiecare zi. Începeți cu marea curățenie a locului de trai și muncă, dar și cu o examinare minuțioasă a modelelor de care vă conduceți. Respectați această ordine pe tot parcursul anului pentru a vă crește propriul potențial.

Ritualuri sănătoase!

Aristotel spunea: “Suntem ceea ce facem în mod repetat, prin urmare excelența nu este un act, ci un obicei.” Rutina de zi cu zi nu ajută doar în aducerea simplității și disciplinei în viețile noastre, dar poate aduce rezultate extraordinare, în ceea ce privește sănătatea, fericirea și productivitate noastră. Fie că doriți să reluați antrenamentele, sau să beți mai multă apă pe parcursul zilei, sau să fiți mai modești în acest an, e de ajuns să vă concentrați pe această idee și în scurt timp aceasta va deveni rutină. Experții spun că este nevoie de aproximativ 6 – 8 săptămâni pentru ca ceva să devină obicei, cei mai mulți dintre noi renunță înainte de acest termen. 🙁

Menajarea stresului!

În 2015 învățați să menajați stresul! Chiar dacă este inevitabil și zilnic întâlniți situații dificile și tensiuni inutile, învățați să „dirijați” stresul: iertați (inclusiv pe sine), învățați să respirați adânc,  faceți o plimbare, plângeți, luați-vă zi liberă, citiți, dormiți la amiază, râdeți cât mai des, lista poate continua….

Recunoștința!

Nu putem controla mereu circumstanțele, dar putem alege atitudinea. În loc să ne focusăm pe ceea ce vrem sau ce ne lipsește, în 2015 vă îndemn să fim recunoscători de ceea ce avem, unde suntem și pentru cei care ne înconjoară în fiecare zi. Recunoștința este o atitudine!

Mai mult curaj!

Lăsați frica să rămână în 2014 și începeți anul 2015 cu mai mult curaj și îndrăzneală! Aplicați la jobul pe care demult îl doriți, înscrieți-vă la un maraton, contactați un vechi prieten sau susțineți o cauză nobilă. Țineți minte, fiecare act de curaj vă va descoperi o nouă latură și va contribui la dezvoltarea personalității, și nu în ultimul rând vă veți simți mai bine!

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >