Aplicații android – smart și sănătoase

Deja devine banal să ai un telefon mobil doar pentru apeluri și mesaje. Acesta „ocupă” tot mai mult timp și spațiu în viața noastră. Voi cum folosiți smartphoneul sau tableta, la ce vă ajută?

Indiferent de sistemul de operare, android sau iOS, smartphoneul sau tableta, poate deveni un accesoriu foarte eficient, iar dependența de telefon va fi mai sănătoasă!

M-am gândit să împărtășesc cu voi câteva dintre aplicațiile gratuite pe care le găsiți pe aplicația prestabilită Magazin Play, care se găsește pe fiecare dispozitiv android.

Water Your Body – este una dintre cele mai recente aplicații lansate în categoria Sănătate și Fitness de către Google, dedicată celor care își monitorizează consumul de apă. După instalare, e nevoie să introduceți greutatea corpului și aplicația vă va ajuta să determinați cantitatea de apă necesară zilnic. Cel mai atractiv moment este chestia cu reminder (foarte amuzantă) ceea ce o face mai eficientă și necesară alături de sticla cu apă.

water your body 1                 water your body 2

Manager de sănătate – este mai mult un ghid de sănătate decât o aplicație interactivă. Cu ajutorul acestei aplicații veți cunoaște ce nutrienți conține o bucată de carne de vită sau un ou fiert, câte calorii are o lingură de ulei de avocado, ce volum de sânge ai în corpul tău sau ce presupune tensiunea arterială și chiar câte calorii ați ars în timpul antrenamentului.

manager de santata1

manager de santata2

Calendarul menstruației – îl va îndrăgi orice femeie! Este o aplicație ușoară cu ajutorul căreia puteți urmări și prezice menstruațiile lunare, calcula perioada de ovulație și șansele de a rămâne însărcinată. E mai mult un jurnal secret pe care îl puteți arăta medicului vostru la următorul control.

Calendarul 1

 

Calendarul 2

Bucătăraș – este cea mai lăudată aplicație de gătit din categoria Sănătate și Fitness. Pe lângă faptul că e o sursă bună de rețete sănătoase și  preparate acasă, mai ajută și la gătit! Fiecare rețetă este însoțită de o listă de cumpărături în care puteți bifa ce vă lipsește și de un buton care vă permite să setați butonul de alarmă pentru gătire. Acum puteți găti cu mai multă plăcere!

bucataras 1

bucataras 3

bucataras 2

e-Farmacia – aduce farmacia direct pe telefon. Această aplicație este un ghid propriu-zis al farmaciei Felicia. Odată descărcată ea vă va oferi prețul exact al medicamentului, în ce farmacii este disponibil, inclusiv amplasarea pe hartă și să apelați farmacia, simplu și comod, direct din pagina cu rezultate.

farmacia 1

farmacia 2

Astea sunt doar câteva dintre aplicațiile free destinate unui mod sănătos de viață. Cu un simplu search pe google play veți găsi și altele la fel de utile și necesare.

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >