Buddha bowl – culoarea și savoarea într-un singur bol

În așteptarea primăverii și a verdețurilor în farfurie, e timpul să învățăm un nou truc care va aduce multă culoare în meniul nostru. Buddha bowl sau bolul lui Buda este de fapt un fel de mâncare aranjat într-un bol care se asemănă cu burta rotunjoară a lui Buda.

Evident că la prima vedere arată ca o salată cu de toate care trebuie asezonată și amestecată, deloc suficient de a fi un WOW sau un trend!  Frumusețea acestuia se ascunde în regula de umplere a bolului, și anume în combinarea mai multor feluri de alimente gătite sau crude, care ne dau nutrienții necesari și ne încântă cu gustul și culoarea din farfurie.

Regula este foarte simplă. În primul rând, 1/3 din bol trebuie să conțină proteine vegetale – combustibil pentru corpul nostru. Iar alegerea e atât de mare  –  orez, hrișcă, quinoa, arpacaș, năut, linte, fasole, mazăre, porumb…

Celelalte două treimi din bol trebuie umplute cu legume. Fierte, preparate la aburi sau grill,  sau crude – ele vor adăuga culoarea, gustul și prospețimea.  Anume în aceste 2/3 din bol vă puteți antrena toată imaginația culinară.

Pasul trei și ultimul din crearea unui buddha bowl este sezonarea cu semințe, nuci și un sos care va scoate în evidență gustul legumelor.

În crearea unui Buddha Bowl posibilitățile sunt nelimitate, depinde doar de imaginația noastră și cât de deschiși suntem spre experimente. Pregătiți un Buddha bowl pentru cină în familie, sau unul mai festiv pentru cina cu prietenii, sau pentru lunch-ul la pachet – diferența e doar în mărimea castronului și posibilitățile voastre culinare.

Las mai jos câteva poze pentru inspirație. Să aveți poftă!

foto:Pinterest

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >