Capcanele marketing-ului industriei cosmetice

Mie imi plac reclamele și etichetele, da cui nu plac?! Colorate și frumoase, ele te ademenesc și îți vând produse și servicii. Dar pe cât de frumoase sunt pe atât și de mincinoase, pentru că dă mă rog există așa „știință” – marketing.

Astăzi, vom vorbi despre principalele capcane pe care să le evitați când alegeți un produs cosmetic ;).

Mențiunile false!

Mențiunile precum “ingrediente naturale” sau “100% natural” nu sunt garanții că produsul mult râvnit este natural. Singura modalitate de a verifica dacă produsul este natural, e să verificați lista de ingrediente, de pe partea verso. Veți descoperi că majoritatea dintre componentele INCI sunt de fapt substanțe sintetice.

Mai mult, marile companii de cosmetice, care vor să corespundă cererii de produse naturale, folosesc destul de obraznic mențiunea „fără parabeni” sau „paraben free”. Adevărul e că aceste substanțe sunt înlocuite cu alte substanțe sintetice la fel de dăunătoare. Concluzia rămâne valabilă: consultați atent lista de ingrediente pentru a preveni surprizele neplăcute!

Ingredientele minune!

Tot pe etichetă întâlnim îngredientul „minune”. Fie acesta șamponul cu ulei de argan sau crema anti-age cu ulei de trandafir, nu este îndeajuns un singur ingredient pentru a satisface toate nevoile pielii sau părului. Ca și în cazul unei diete echilibrate, este nevoie de un complex de ingrediente care vor acționa ca un tot întreg.

Promisiunile!

Mult întâlnitele declarații cum ar fi „efect anti-age în doar 7 zile” sau „produs recomandat de 98% din utilizatorii” nu sunt deloc relevante în ce privește eficacitatea produsului. Acest gen de declarații sunt rezultatul unui sondaj mimat  sau partea unui discurs de marketing, nicidecum rezultate dovedite în timp.

Alură științifică!

Nu vă lăsați păcăliți de așa numitele “cercetări de lavorator timp de 10 ani” sau “inovație în cosmetologie”, “ADN” și „celule stem”. Acest gen de declarații au scopul de oferi produsului o imagine științifică și tehnologică de înaltă precizie, de multe ori asociată cu rezultate eficiente în inconștientul colectiv. De fapt, ingredientele sunt aceleași – simple, ieftine și standartizate, se schimba doar felul de a prezenta și oferi produsul.

Și pe final un sfat personal: înainte să cumpărați sau folosiți orice produs, verificați lista de ingrediente, aici găsiți lista ingredientelor ce trebuie evitate. Este mai ușor de a preveni decât a rezolva o problemă!

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >