Cele mai verzi muzee din lume

Pentru că tot ce e natural e și frumos, tot mai multe instituții publice  pun în aplicare acțiuni de dezvoltare durabilă și ecologică. Pe lângă aspectul curat și original pe care îl au, nu în ultimul rând aceste construcții sunt și funcționale. Jurnalul Verde vă propune 6 muzee eco – friendly care vă vor impresiona cu siguranță!

 

Muzeul din orașul Frankfurt (Germania)

Fiind reproiectat în totalitate în 2012 de către arhitecții Schneider și Schumacher, muzeul este original prin faptul că este construit în întregime sub pământ și aproape invizibil din exterior, fiind în același timp suport pentru clădirile de deasupra. Muzeul este vestit prin realizarea deopotrivă artistică și ecologică!

2013-06-05-StadelMuseum

 

Muzeul de Știință din Trento (Italia)

Acest muzeu a fost conceput de celebrul arhitect Renzo Piano, cunoscut pentru construcțiile sale ecologice. Muzeul are un scop dublu. Pe de o parte, este un muzeu verde pentru că este proiectat ecologic (energii renuvelabile, control inteligent al apei și al temperaturii). Pe de altă parte, are menirea de a restabili în amănunte labirintul biodiversității, evoluția omului și a științei.

Inaugurazione-del-MUSE-1-allestimento-interno-foto-Albarello-copia

Academia de Științe din California (Statele Unite)

Acest muzeu este de asemenea o capodoperă a arhitectului Renzo Piano. Muzeul este cunoscut datorită celei mai mari expoziții vii „Pădurile tropicale ale lumii” care adună peste 38 mii de animale vii precum și un acvariu, planetariu și cel mai mare centru de cercetare la nivel mondial.

maxresdefault

Grădina Botanică Van Dusen din Vancouver (Canada)

Intrarea acestei grădini botanice a fost reconstruită în 2011 ținând cont de aproape toate recomandările ecologice posibile ce pot fi aplicate la construcția unei clădiri. Atenția mare pentru ecologie cât și design-ul avangardist fac, astăzi, din acest edificiu un simbol al orașului!
ecoset_academia_nauk_California_02

Muzeul Quai Branly din Paris (Franța)

Acest muzeu dispune de aproximativ 800 de metri pătrați de pereți vegetali! Inventată și realizată de Patrick Blanc, fațada vegetală a muzeului cuprinde nu mai puțin de 15000 de plante diferite din cele patru colțuri ale lumii. Cel mai frumos exemplu de biodiversitate în inima orașului! 
MusŽe du quai Branly - Paris

Muzeul de istorie Ningbo (China)

La construcția acestui muzeu au fost  folosite materiale reciclabile colectate din clădiri demolate. Acest gest este un omagiu trecutului strămoșilor acestor teritorii. Muzeul a fost proiectat de către arhitectorul Wang Shu, care în 2012 a fost decorat cu cel mai prestigios premiu internaţional în arhitecturǎ –  Premiul Pritzker Architecture.

South_Gate_of_Ningbo_Museum


Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >