Celebra doamnă de fier a Franței „înverzește”

Nu doar oamenii își schimbă obiceiurile dar și monumentele! 🙂

Din februarie, celebrul Turn Eiffel este echipat cu 2 eoliene. Acestea și-au găsit locul la cel de-al doilea etaj, la aprox 130 metri înălțime, acolo unde vântul este constant și favorabil.

eoliene_turnul eiffel jpg 300w, https://jurnalulverde.info/wp-content/uploads/2015/04/eoliene_turnul-eiffel-321x214.jpg 321w, https://jurnalulverde.info/wp-content/uploads/2015/04/eoliene_turnul-eiffel-140x94.jpg 140w" sizes="(max-width: 1020px) 100vw, 1020px" />

Fiecare eoliană măsoară 7 metri înălțime și are o anvergură de 3 metri. Ele vor produce împreună 10 000 kW/h pe an, ceea ce este departe de a fi suficient pentru ca Turnul Eiffel să fie autonom din punct de vedere al energiei (acesta consumă totuși 6.7 gW/h  anual), dar aceasta va asigura în totalitate necesitățile boutique-ului de la primul etaj al monumentului.

Prin acest gest, Turnul Eiffel încearcă să se adapteze la Planul Ecologic reducând consumul energetic și emisiile de gaz cu efect de seră. Tot în acest sens, au fost efectuate renovări și utilări ce permit ca spațiile sanitare ale turnului să fie alimentate cu ape pluviale recoltate cu ajutorul unui sistem special de colectare.

Primul etaj este iluminat prin intermediul becurilor LED ce consumă mai puțină energie și au durata de viață mai mare și panou solar de 10m² va completa producția energetică. Iar cu scopul de a reduce temperatura interioară în zilele de căldură au fost instalate protecții solare.

 

 

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >