4 locații din Chișinău pentru un test drive de saltele

Indiferent dacă ai planificat o renovare sau nu, atunci când te confrunți cu careva afecțiuni ale spatelui, calitatea patului tău trebuie reevaluată. Iar fiindcă, ideea de confort și calitate este relativă de la om la om,  te îndemn să eviți shopping-ul online și să mergi la un test – drive de saltele 😉. Pipăie, așează-te, culcă-te și dacă nu te vede consultantul – sari pe paturile din magazin. Vei avea numai de câștigat – un somn sănătos și confortabil pentru următorii 5 ani!

Dar nu înainte de a te informa. Astfel vei ști cum să adresezi corect întrebările consultantului.

Citește și 3+1 factori pentru un spate sănătos

Pat = suport + saltea

Este demonstrat deja, că nu tot ce-i frumos e și confortabil! Anume din acest motiv trebuie să împarți patul în două părți: suportul + salteaua.  Astfel nu vei cădea în plasa producătorilor care pun accent pe designul patului și nu pe calitatea și confortul saltelei.

La capitolul suport ai de ales între design, lemn sau tapițerie și cu sau fără ladă de depozitare. Ce ține de saltea, sunt mai multe detalii la care trebuie să fii atent.

Structura unei saltele

Salteaua este un produs care nu poate fi ales după aspect, trebuie să cunoști ce are în structură. Există 2 tipuri de saltele : “cu arcuri” și “fără arcuri”.

Arcurile la rândul lor se împart în alte două categorii:

  • arcuri Pocket (arcuri independente) – arcurile sunt învelite separat și funcționează independent unul de altul, pentru mai multă autonomie se recomandă 250-500 arcuri/1mp. Acest tip de saltele susțin curbura naturală a coloanei vertebrale și sunt ideale pentru somnul zilnic.
  • arcuri Bonell – funcționează după principiul celor din perioada sovietică. Merită atenția dacă bugetul preconizat este mai mic de 1500 lei.

Pentru că o saltea cu arcuri are în structura și alte materiale, eu le zic umpluturi, care se folosesc și la saltelele fără arcuri. Umpluturile sunt naturale și artificiale. Cele naturale se bucură de mai mare atenție dar și presupun un raport proporțional preț=calitate. În pofida trendului naturist, umpluturile artificiale presupun un raport preț < confort.

Hai să le luăm pe rând.

Saltele cu umpluturi naturale

Fibră de nucă de cocos – oferă rigiditate, elasticitate, durabilitate și grad ridicat de anatomie.

Fibră de cactus – extrase dintr-o specie de cactus fibros, contribuie la distribuirea corectă a greutății pe saltea.

Vatelina – este un produs din fibre de bumbac sau lână și oferă un grad redus de rigiditate.

Termofetru – alt produs din fibre sintetice și naturale. Oferă rigiditate și rezistență la uzură.

Latex – fabricat din spumă de suc de arborele de cauciuc, posedă proprietăți elastice ridicate ce oferă cel mai bun suport ortopedic pentru coloana vertebrală. Este cel mai utilizat material pentru fabricarea saltelelor.

Saltele cu umpluturi artificiale

Spuma poliuretanică – cel mai comun material sintetic folosit la producerea saltelelor. Are capacitatea de a lua forma corpului și de a-l susține.

Spuma memoryeste o spumă poliuretanică viscoelastică cu celule deschise asemănătoare cu plastilina moale. Este foarte sensibilă la căldură și se adaptează perfect la forma corpului și nu exercită contrapresiune, de obicei prezintă stratul superior al saltelei. Se recomandă persoanelor cu afecțiuni ale coloanei vertebrale, articulațiilor, precum și ale pielii.

Saltelele fără arcuri se diferențiază de cele cu arcuri prin structură. Ele sunt produse din monoblocuri de materiale naturale sau sintetice, sau sunt un mix din aceste materiale. Sunt recomandate persoanelor care sunt deranjate de mișcările persoanei de alături. Acest tip de saltele pot fi mai rigide sau mai elastice decât cele cu arcuri, depinde ce materiale are în structură.

Tot la acest capitol este importantă înălțimea saltelei, greutatea corpului celor care vor dormi pe ea, precum și garanția de la producător. Nu ezitați să dați toate aceste întrebări consultantului.

Bugetul pentru saltea

Chiar dacă socoteala de acasă nu se pune cu cea de la târg, e bine să planifici un buget aproximativ. Ofertele din Chișinău ne oferă 3 categorii de saltele și respectiv buget: econom, standard și premium.

Dacă prețul saltelelor din categoria standard și premium depinde de structură și umplutură, pentru cele din categoria econom vreau să îți dau un hint.

Dacă ești decis să cumperi un pat sau ai unul și cauți saltea, alege un producător local și pândește reducerile pentru beneficia de o saltea calitativă la un preț mai mic.

Însă dacă ești limitat de buget, nu te întrista – ai soluție!  Alege un topper din materiale naturale și bucură-te de confort pe canapea.

Topperul este o saltea fără arcuri mai joasă. De regulă are între 5 și 15 cm și are sarcina de a uniformiza suprafața și a oferi mai mult confort. Asemenea saltelelor, se diferențiază prin grad de rigiditate și durabilitate.

Unde mergi la test-drive de saltele?

După teorie urmează practica! Vezi mai jos 4 magazine din Chișinău unde poți găsi saltele bune produse în Moldova. Noi le-am testat și le recomandăm ;).

Tandem – este producător autohton de mobilă. Au oferte pentru toate cele 3 categorii de buget.

Dinotte  – producător de saltele după tehnologie italiană. Hiturile Dinotte sunt produsele de dormit cu spumă memory.

Ambianța – saltelele acestui producător sunt cel mai des întâlnite prin magazinele de mobilă.

matrasmd.com – producător autohton de saltele după tehnologie americană. La moment, unicul producător a prevăzut deformarea marginii saltelei.  

Dacă acest articol a fost util, te rog să îl distribui, mulțumim anticipat!

💚

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >