(review) Cosmetice naturale handmade în Moldova

La fel ca mulți alții, eu iubesc cu ochii. Iar ceea ce văd e important să fie natural.

Tot dragoste la prima vedere a fost și cu cosmeticele handmade. Veți mai întâlni și denumiri precum cosmetice artizanale sau homemade. Primele mele cosmetice handmade au fost cumpărate de sora mea într-un plafar din Paris. Mi-au plăcut cum arătau iar mirosul nu vi-l pot reda în scris … era discret și natural. Mai târziu am început și eu să cumpăr ☺!

Dacă vreți să îmi înțelegeți pofta, intrați pe Pinterest, unde cu un mic search găsești o mulțime de  imagini cu cosmetice handmade și rețetele acestora.  Haideți să vă bucur ochișorii cu un mic colaj:

info/wp-content/uploads/2016/03/colaj-handmade-cosmetics.png">colaj handmade cosmetics

Și pentru că tot ce e frumos este molipsitor,  am simțit că vreau nu numai să consum dar și să creez aceste produse. Până atunci, aveam experiența câtorva măsculițe pentru ten și păr, care conțineau nu mai mult de 3 sau 4 ingrediente. Au urmat câteva luni bune de informare –  despre tehnici, ingrediente, proprietăți și nu în ultimul rând ustensile. În final am obținut o cremă pentru ten care mi-a ajuns pentru aproape 2 luni, timp în care am experimentat cu mai multe produse de îngrijire, unele au ieșit cum așteptam , cu altele am eșuat.

Din lipsă de timp dar și din alte motive, cum ar fi factorul financiar și organizatoric… am lăsat în repaus pentru un timp nedeterminat această minunată ocupație… însă!

Din toată idila mea chimică am înțeles că:

  • produsele cosmeticele handmade sunt de fapt un mix de alte produse naturale precum: uleiuri vegetale, uleiuri esențiale, extracte organice, ape florale, infuzii și multe alte ingrediente ce provin din natură.
  • spre deosebire de produsele cosmetice naturale din comerț, cele homemade pot să nu conțină conservanți, au un termen de valabilitate scurt și este obligatoriu să fie păstrate la frigider.
  • tot cele homemade pot fi personalizate și adaptate după propriile necesități.
  • pentru prepararea cosmeticelor homemade este nevoie de multă informare, implicare, atenție și multă multă disciplină.
  • cosmeticele naturale sunt cele mai sigure și prietenoase cu pielea noastră și au efect de durată.
  • diversitatea cosmeticelor homemade nu are limită, totul depinde de imaginația și curiozitatea creatorului.
  • sunt mai accesibile la preț decât cele din comerț și sunt foarte prietenoase cu mediul înconjurător.

Aici, aici și aici găsiți ceva informație utilă despre produsele naturale.

Acum folosesc doar produse naturale din comerț sau artizanale.  Tot în acest timp am cunoscut 3 fete minunate de la noi, adevărate maestre în cosmeticele handmade, iar asta o demonstrează în primul rând fidelitatea clienților săi.

Vă recomand cu încredere să le cunoașteți și dacă încă nu ați încercat cosmeticele naturale homemade nu ezitați să o faceți:

 

Carolina Portărescu – creatoarea de cosmetice naturale marca Carolush Beauty. La ea găsiți creme pentru toate tipurile de ten și vârstă, seruri, deodorante, scruburi și măști, săpunuri, șampoane  și parfumuri în formă solidă, dar și ceva produse pentru machiaj natural – toate fiind formule de autor create doar la comandă. Pentru o primă cunoștință cu Carolina vă invit să revedeți un interviu mai vechi, aici, sau direct pe pagina de web, aici.

carolush

 

Alina Raileanu– creatoarea de cosmetice naturale marca Alina’s Handmade Cosmetics. Alina a reușit să  reinterpreteze toate tipurile de produse cosmetice în variantă naturală, adăugând nota sa de autor.  Fiecare produs în parte este creat la comandă, iar acest fapt adaugă și mai multă valoare produsului final. La ea găsiți toate felurile de produse de îngrijire dar și o gamă largă de produse pentru machiaj.

 

Alina Cosmetics

 

Natalia MijnZeep – este săpunăreasa mea de încredere. Creatoarea mărcii Naturelle, ea a transformat săpunul în adevărată artă. La ea găsiți săpun pentru orice necesitate, afecțiune ale pielii sau special pentru alintare sau cadouri pentru cei dragi. Vă îndemn să urmăriți un interviu recent cu ea, aici.

 

hazelnut soap

 

Dacă mai sunt meșteri artizanali ce produc cosmetice naturale handmade și sunt disponibile pentru țara noastră, vă rog să lăsați numele lor în comentarii, iar eu promit să revin cu impresii și sugestii cât mai curând.

Sănătate să aveți! ❤

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >