Darurile naturii – buretele Konjac

Cei care urmăresc atent ultimele tehnologii și inovații din orice domeniu, știu cât de curioși putem fi atunci când auzim sau citim despre un produs nou. Oricât de lăudat nu ar fi sau cât de multe nu ar fi scrise despre el, nu te lași până nu îl testezi și faci o recenzie. Asta voi face și eu!

De ceva timp căutam un dispozitiv care să mă ajute să curăț tenul mai profund, dar am găsit ceva mai bun! De sărbători am primit în dar un burete Konjac și deja sunt 2 luni de când mă servesc de el.

Mai târziu, am descoperit că acesta este tăiat din rădăcina plantei Konjac, care crește în Asia la altitudini foarte mari, fapt ce dă de înțeles că este natural și nu conține nici un fel de aditivi.

Elephant yam, Stanley s water-tub, Konjac

 

Cu cel puțin 1500 de ani în urmă, buretele era folosit de către japonezi și chinezi pentru îngrijirea pielii nou născuților, ca mai apoi să fie utilizat pe post de medicament, aliment și ca produs de frumusețe. Este bogat în vitamine (A, B1, B2, B6, B12, D și E), dar și proteine, lipide, acizi grași și minerale precum cupru, zinc, fier și magneziu. Poate fi utilizat atât pentru ten cât și pentru corp, cu agenți de curățare sau fără. Termenul de utilizare este de 3 luni, după care acesta pierde din formă și din proprietăți.

Recomand tuturor pentru că:

  • Este 100% natural, durabil și bio-degradabil
  • Nu conține substanțe toxice și nocive
  • Excelent pentru toate tipurile de piele
  • Potrivit pentru toți (copii, femei și bărbați)
  • Curăță porii din adâncime
  • Elimină excesul de sebum
  • Echilibrează pH-ul pielii
  • Exfoliază ușor pielea
  • Nu este testat pe animale
  • Ușor în utilizare

În stare uscată, buretele Konjac seamănă cu o piatră ponce, însă lăsat pentru câteva minute în apă caldă sau ceai de plante, acesta devine foarte elastic. Eu îl folosesc de 2 ori pe zi. Dimineața fără gel de curățare, iar seara, pentru că e nevoie de demachiere și curățare mai profundă, aplic câteva picături de gel de curățare pentru ten. Chiar de la prima utilizare, tenul devine mai luminos, micile imperfecțiuni pur și simplu dispar, iar la atingere pielea este catifelată. După câteva spălări, porii se închid, iar punctele negre dispar.

Konjac Sponge

După utilizare, este de ajuns ca buretele să fie clătit bine și lăsat la uscat, de dorit atârnat, însă este contraidicat să fie lăsat pe calorifer sau uscător.

Timp de 2 luni de când folosesc buretele Konjac, eu m-am convins încă o dată, că îngrijirea cât mai naturală a tenului te scapă de multe alte probleme și cheltuieli. E deajuns să acceptăm toate darurile naturii pentru a descoperi și păstra frumusețea noastră naturală. Unde mai pui, că poți face o curățare profundă a tenului fără a merge la salon, acasă sau în vacanță, atunci când ești pe ospețe sau chiar cu tabără în pădure. Este ideal pentru trusă sau bagaj. Nu are nevoie de priză și nu scoate sunete de albină când îl utilizezi :D.

În Chișinău îl găsiți la Naturalista sau dacă sunteți în treacăt prin Europa, căutați-l în magazinele naturiste.

Frumusețe vouă!

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >