Despre îmbrățișări și copaci

“De ce nu m-aș întoarce printre pomi,
Printre arborii chirciți de vântul fierbinte,
Printre stolurile de frunze
Care țipă ca păsările,”

(fragment, Ana Blandiana)

Despre ei s-au scris poezii, balade, legende. Printre ei a cutreierat și Eminescu. Fiecare dintre noi trebuie să sădească măcar unul și în același timp, fiecare dintre noi are copacul lui de suflet. Azi vorbim despre copaci, unii veșnic verzi, alții falnici și măreți, alții au fructe dulci, iar alții flori lecuitoare.

Vă propun să închideți ochii pentru un minut și să lăsați amintirile să vă transfere la ultima plimbare în pădure sau în parc. Auziți liniștea și foșnetul frunzelor?! Simțiți pacea care vă cuprinde și furnicăturile în corp?! Toate aceste simțiri și fenomene fac parte din energia nesecată a naturii, mai bine zis a lumii vegetale.

Pentru multe popoare, copacii reprezintă adevărate antene de emisie, stații de recepție a energiei dintre pământ și cer. De aici și vine terapia copacilor (pe google veți găsi și alte specificări precum dendroterapia sau silvoterapia).

În medicina populară se vorbește mult despre vindecarea fizică cu ajutorul copacilor. Există chiar și un horoscop al arborilor, unde în funcție de data nașterii, afli cu ce arbore te asemeni. Mai mult, vechii egipteni clasificau arborii după tipul de energie:

  • donatori de energie : stejarul, mesteacănul, teiul, mărul, castanul, salcâmul;
  • vampiri energetici (curata organismul de energiile malefice) : salcia, cireșul, bradul, molidul.
  • copaci “indiferenți” : plopul, liliacul sălbatic, arinul.

Eu vă îndemn să profitați de vremea caldă de afară și să ieșiți la plimbare în pădure sau cel mai apropiat parc sau grădină. Cu siguranță, o reuniune cu natura este cea mai frumoasă metodă de revigorare psihică și fizică, mai ales că în câteva luni, vine cea mai frumoasă perioadă a anului, când natura reînvie și răspândește viață și speranță.

În timpul plimbării alegeți un copac. Îmbrățișați-l pentru cel puțin 10 minute. În acest timp lăsați mintea deschisă! Nutriți pentru arborele vostru respect! Lăsați-vă îmbrățișați la rândul vostru de arbore și veți simți cum toate gândurile grele, durerile și necazurile se vor topi.  Repetați această procedură cât mai des posibil. Cu timpul, veți simți cum blândețea arborilor și energia ce se scurge prin scoarța lui vă vor molipsi de viață, liniște și împlinire de sine.

 

PS: Dacă mergeți acum, iarna, în pădure, urmăriți cum se împletesc ramurile copacilor. Se zice că arborii au cele mai frumoase relații între ei. Vă cuprind!

 

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >