Dutch Babies sau altfel de clătite

Dutch Babies, uneori şi German pancakes, sunt un tip de clătite americane servite la micul dejun. Deşi par a deriva dintr-un tip de clătite germane, sunt totalmente inventate în SUA, denumirea fiind o născocire năstruşnică care nu are nimic cu olandezii (Dutch venind de la stâlcitul american de Deutch). Se prepară într-un mod ceva mai diferit decât clătitele obişnuite, ingredientele rămânând aceleaşi. Mai nou pot fi servite cu diferite topinguri, sucul de lămâie, untul şi zahărul-pudră fiind, însă, tradiţionale.

info/wp-content/uploads/2015/05/dutch-babies_1-1024x699.jpg" alt="dutch-babies_1" width="838" height="572" srcset="https://jurnalulverde.info/wp-content/uploads/2015/05/dutch-babies_1-1024x699.jpg 1024w, https://jurnalulverde.info/wp-content/uploads/2015/05/dutch-babies_1-300x205.jpg 300w" sizes="(max-width: 838px) 100vw, 838px" />

Ingrediente

(pentru 4 clătite mici sau 2 mari):

3 ouă mari

2/3 pahar de lapte

½ pahar îndesat bine cu făină

¼ linguriţă de esenţă de vanilie

¼ linguriţă de sare

3 linguri de unt topit şi clarificat

 ***

Adiţional: suc de lămâie proaspăt stors

  zahăr pudră

  unt topit

dutch-babies_2

Mod de preparare:

Se scot din timp din frigider ouăle şi laptele, să nu fie reci. Într-un blender sau cu ajutorul unui mixer se bat bine ouăle, laptele, făina, sarea şi esenţa de vanilie până se obţine un aluat absolut omogen.

Se înfierbântă bine o tigaie de fontă (bună de pus în cuptor), se toarnă unt clarificat şi o parte din aluatul care îndată ce s-a repartizat pe tigaie trebuie să se prindă la fund şi să facă mici bule pe lateral. Se transferă îndată tigaia în cuptorul preîncălzit la 220°C şi se coace timp de 20-25 minute. Clătita se va rumeni şi se va umfla.

Se scoate din cuptor, se unge cu puţin unt topit, se stropeşte cu suc de lămâie şi se presoară generos cu pudră de zahăr. Se serveşte fierbinte.

dutch-babies_3

Rețetă prezentată de www.poftabuna.md în Revista cu Gust, ediția primăvară 2015 .

Să aveți poftă!

Comments

comments

Autor: Revista cu Gust

Revistă on-line a bloggerilor culinari din Republica Moldova.

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >