Locurile unde poți cumpăra fructe și legume direct de la producători

Mai ții minte fabula lui Donici, Greierul și Furnica?!

Păi iată, îți propun ca în următoarele zile să fii Furnică, mai ales că se anunță a fi însorit și cu peste +20 în termometre – timp perfect pentru a face plinul cu vitamine. Am adunat aici câteva locații unde poți cumpăra fructe, legume direct de la producători, unde mai pui că și prețurile sunt mai mici decât la supermarket sau piață.  

La iarmarocul Toamna de aur din cadrul expoziției Moldagrotech autumn & Farmer care se va desfășura la Moldexpo din 17 până în 20 octombrie, poți cumpăra miere, fructe și legume din toate colțurile Moldovei. Tot acolo vei găsi material săditor de pomi fructiferi, pomușoare și răsad de căpșuni, asta dacă vrei să îți amenajezi grădina. Se vor organiza și prezentări, masterclass-uri și mese rotunde în ale agriculturii. Mai multe informații despre vezi aici.

Iar sâmbătă e zi de târg în mai multe locații din Chișinău:

Piața de produse alimentare eco și artizanale organizată în fiecare sâmbătă în parcarea Kentford, de la intersecția străzilor Ștefan cel Mare și Sfânt și Ion Creangă. Aici găsești fructe și legume certificate bio, plante și fructe uscate în asortiment mare, miere ecologică și uleiuri presate la rece produse în Moldova, conserve și produse artizanale, pâine de la brutari artizanali, precum și obiecte de meșteșugărit. Mai multe despre vezi aici.

Recent Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a anunțat sprijin producătorilor autohtoni de fructe și legume prin organizarea săptămânală a iarmaroacelor în 3 locații din Chișinău, până la sfârșitul lunii noiembrie.

Iată locațiile anunțate:

  • sectorul Telecentru – zona podului
  • sectorul Buiucani – str. Ioana Radu, lângă Parcul Dendrariu
  • sectorul Râșcani  – str. Andrei Doga, lângă complexul sportiv Manej.

Sport la vitamine!

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >