Frumusețe cu orez

Astăzi vă voi dezvălui un truc de frumusețe cu orez. 😉

Cred că, ați auzit cel puțin o dată, vechea zicală japoneză “frumoasă ca bobul de orez”. Iată că, acum cu 3000 de ani în urmă, japonezele își spălau fața cu apa de la fiertul orezului, aceasta fiind considerată “apa de frumusețe”.

În zilele noastre, orezul este utilizat pe larg în cosmetologie. Pudra și amidonul de orez au ajuns să fie ingredientele forte a produselor cosmetice naturale, destinate tenului gras și problematic, dar și a produselor pentru copii. Asta datorită proprietății sale de a absorbi sebumul în exces și de a menține apa la nivelul epidermei, oferindu-i pielii un aspect sănătos, elasticitate și catifelare.

În condițiile de acasă, apa în care a fiert orezul o putem utiliza pe post de loțiune pentru față, dimineața și seara. Aceasta vă va ajuta în lupta cu punctele negre și regulând secreția de sebum, lăsând pielea mată și mai albă.

Apa de orez este potrivită și ca mască pentru păr, pe care o lăsăm să acționeze 15 minute și apoi clătim. Chiar de la prima utilizare, părul va deveni mai strălucitor și mai moale. Iar adăugată în apa de baie, va catifela și va oferi elasticitate pielii corpului. Un moment important este că, în apa în care fierbe orezul nu trebuie adăugată sare.

Notă informativă!

Orezul este bogat în acizi grași și vitamina E, substanțe antioxidante care au rolul de a proteja celulele pielii de efectul razelor UV, prafului, impurităților, poluanților chimici din atmosferă, prevenind formarea radicalilor liberi, iar complexul de minerale existent participă la creșterea și regenerarea țesuturilor și la formarea colagenului, impiedicând procesul de îmbătrânire.

 

Fiți frumoase!

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >