Inovație în industria circului. Au schimbat animalele pe holograme!

Mai mult de 45 de țări din lume interzic complet sau parțial utilizarea animalelor în industria circului. Există multe motive pentru aceasta: cruzimea metodelor de antrenament, incapacitatea de a crea condiții adecvate de detenție și mortalitate ridicată în timpul transportului, durata scurtă de viață a „artiștilor”. Dar și influența dăunătoare a unor astfel de spectacole asupra psihicului generației tinere.

Austria a devenit una dintre primele țări care a interzis folosirea animalelor sălbatice în industria de divertisment. În 2002 a fost adoptată o lege în acest sens, iar înainte de aceasta, evenimentul a fost precedat de ani de luptă grea de către ecologiști, litigii și persecuții.

O altă experiență interesantă este a unui alt stat – Costa Rica. Aici, pentru prima dată în practica mondială, a fost impusă interdicția de a ține delfinii și balenele captive. În plus, standardele stricte se aplică companiilor și persoanelor care desfășoară activități de cercetare, iar monitorizarea acestor animale ​​din aer este permisă în scopuri științifice și filmare.

Un alt circ a găsit o alternativă neobișnuită care pare să-i împace pe toți. În Germania, circului Roncalli i-a apărut ideea de a-și înlocui animalele cu holograme. O adevărată mantra pentru această instituție, care interzice treptat folosirea animalelor sălbatice în spectacolele sale încă din anii 1990, cu mult înainte ca alții să înceapă să întreprindă acțiuni similare. Dar recent, circul Roncalli a luat decizia de a folosi tehnologia cu holograme.

Pe arenă, pe pista centrală, animalele „virtuale” defilează unul după altul, sub privirea publicului care descoperă un alt mod pentru a aborda astfel de spectacole. Animalele-holograme pot fi văzute la un unghi de 360 ​​grade. Pește de aur, cai galopanți, elefanți dansând – și cel mai important, totul fără violență. Imaginile realiste, dar mult mai mari decât în realitate, reușesc să fascineze publicul din prima!

Această propunere inovatoare promite să revoluționeze percepția noastră, a tuturor, despre industria circurilor. Astfel, circul Roncalli devine primul circ care a reușit să îmbine divertismentul specific circurilor, fără a uita de drepturile animalelor. Este o idee necesară pentru a spori imaginea acestei industrii criticate în mare măsură pentru exploatarea animalelor. O inițiativă care demonstrează, de asemenea, puterea tehnologiei, care permite aici să păstrăm un farmec al spectacolului, promovând în același timp bunăstarea animalelor.

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >