5 metode prin care să-ți convingi copilul să mănânce fructe

Pentru o viață sănătoasă trebuie să consumi cel puțin 5 fructe și legume!

Este expresia pe care o auzim zilnic la televizor, însă puțini sunt cei care țin cont de ea în realitate. Provocarea devine și mai mare atunci când vorbim de copii, mulți dintre ei refuzând cruditățile. Savuroase, pline de vitamine, sănătoase și gustoase, fructele sunt privite sceptic de regulă de cei mici, așa că părinții sunt antrenați într-o adevărată cursă ca să-i convingă pe micuți cel puțin să le accepte. Am pregătit și eu o listă de metode cum să covingi copilul să mănânce vitamine.

#1. Copilul copie părinții. Mâncați împreună fructele

Din punctul meu de vedere este probabil una dintre cele mai eficiente metode de a stârni curiozitatea copilului față de fructe. Dacă îți iei doza de vitamine, ar fi bine să o faci de față cu cel mic. Mănâncă-ți mărul cu poftă, iar pentru un efect și mai bun, nu ar strica să scoți și niște sunete de satisfacție.

#2. Feliază fructele și lasă-le la vedere

Există copii care acceptă mai degrabă fructe feliate decât întregi. Mai mult, poți să le faci și mai atractive, decupând tot felul de figurine dulci, aromate și colorate. Astfel, asigură-te că copilul tău a văzut unde ai lăsat farfuria cu vitamine și așteaptă să se trezească pofticiosul din el 😉.

#3. Faceți smoothieuri împreună

E știut lucru că cei mici adoră sucurile. Cele din comerț însă nu sunt varianta cea mai sănătoasă, întrucât sunt prelucrate termic și au adaos de zahăr. Iar dacă, copilul tău preferă doar câteva tipuri de fructe, cel mai bine ar fi să faceți împreună smoothieuri în care să predomine fructul preferat.

#4. Alegeți și gătiți fructele împreună

O metodă foarte eficientă de a convinge copilul să manânce fructe este de a-l implica în procesul de alegere și gătire a lor. Mergeți împreună la piață sau la supermarket și lasă-l pe cel mic să aleagă fructele care-i fac din ochi, iar în tot acest timp discutați despre cât de mult bine fac fructele sănătății. Gătiți împreună salate de fructe, chiar dacă el nu le manâncă. Culorile și aroma din farfurie îi va stârni curiozitatea. Practic, oferă-i întâlniri frecvente cu fructele și se vor împrieteni.

#5. Trasformă mâncatul fructelor într-un joc

Dacă încă nu ai reușit să-ți convingi piciul că fructele sunt o bombă de vitamine importante pentru dezvoltarea armonioasă a lui e timpul să introduci artileria grea. Inventează tot felul de jocuri în care ocupația de bază și personajele principale să fie fructele. De exemplu, legați-vă la ochi și ghiciți fructul după gust sau aromă. Apoi roagă-l să guste și să îți spună ce nu îi place la acel fruct sau să îi descrie aroma. Găsește cărți cu personaje care vorbesc despre fructe, beneficiile lor, gustul lor, .

Fructele ocupă un rol foarte important în alimentația celor mici. Sunt bogate în fibre, astfel previn constipația și conțin o mulțime de vitamine care țin virozele la distanță. Astfel, cei mici au nevoie de câte 2-3 porții de vitamine zilnic, adică 1-2 fructe. Fie că le oferi în formă crudă, pireuri sau sucuri, acestea trebuiesc pregătite corespunzător. Dacă vorbim de sucuri, ar fi bine să le eviți pe cele din comerț și să optezi pentru cele fresh pregătite cu grijă și din dragoste de mamă.

Fii creativă și nu subestima copilul, el răspunde la stimuli.

Comments

comments

igherasimov@gmail.com'

Autor: Irina G.

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >