Motive pentru care să te îmbraci de la second hand

Există un stereotip care spune că a cumpăra haine din magazinele de second hand e ceva rușinos și mai puțin igienic. Ei bine, nu e chiar așa. Hai să fim serioși, câți dintre noi cumpără haine și le îmbracă fără a le fi spălat în prealabil. Mai mult, nu e nimic rușinos să porți o haină de calitate bună și la un preț foarte mic, fie ea și cumpărată la mâna a doua. Iar cel mai important, contribui și tu la protejarea planetei de poluarea textilă. Dacă încă nu te-am convins că ar fi o idee bună să dai o raită prin magazinele sau piețele second hand să-ți îmbogățești garderoba.

Am pregătit mai jos o serie de motive care cu siguranță te vor intriga.

#1. E ieftin

Da, din punctul meu de vedere acesta este cel mai important motiv pentru care deseori fac shoping de la second hand. Haine sau accesorii pentru care trebuie să scoți o mulțime de bani în magazinele de brand, în cele de la second hand le gasești la preț simbolic. Așa că bănii economisiți îi poți cheltui fie pentru o carte bună sau chiar o cină în oraș.

#2. E ecologic

Societatea noastră e bazată pe consumerism. Astfel că industria textilă e atât de bine dezvoltată încât zilnic ajung la gunoi mii de tone de haine. De ce să contribui și tu la poluarea planetei? Unde mai pui că la second hand ajung lucruri care deja nu mai trebuiesc foștilor stăpâni, iar pentru a fi aruncate e păcat.

#3. Magazinele second hand sunt adevărate comori

Nu am exagerat deloc când am spus asta. Dacă ai răbdare și timp suficient să răscolești prin grămezile imense de haine, poți găsi haine care nu se deosebesc cu nimic de cele din colecțiile marilor case de modă. Astfel, cu puțină imaginație, și bun gust poți să-ți creezi un outfit cu care vei atrage toate privirile. O demonstrează chiar și o serie de vedete inclusiv de la noi. De exemplu Lilu nu o dată a recunoscut că adoră să facă shopping de la second hand, iar în unele outfituri merge chiar și la petreceri.

Totuși sunt și dezavantaje.

În magazinele second hand gasești haine într-un singur exemplar. Astfel, dacă ai pus ochiul pe o piesă care îți place vei avea noroc dacă e mărimea potrivită ție, de altfel nu o vei putea ruga pe vânzătoare să-ți aducă mărimea de care ai nevoie.

În magazinele cu haine la mâna a doua nu au cum să ajungă numai lucruri bune. De asta și există selecția, la urma urmei. Așa că fii foarte atent la calitate când îți alegi vreo piesă vestimentară sau accesoriu ca să nu te trezești ca este gaurită sau pătată.

În Chișinău există mai multe magazine de haine second hand. Împătimiții pentru astfel de cumpărături merg chiar la piață unde alegerea e și mai mare. Cea mai mare și mai diversă piață second hand  Locomotiv (după podul de la gară) unde este ca la săpături arheologice. Piața Flacăra, piața de la Ciocana, piața de la Ceucari sau cea de la Toamna de Aur merită și ele a fi cutreierate.

Comments

comments

igherasimov@gmail.com'

Autor: Irina G.

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >