Noi măsuri care vor asigura eficiența energetică a clădirilor din UE

Deputații europeni își doresc o strategie clară care ar face ca clădirile publice dar și cele private să devină extrem de eficiente din punct de vede energetic până în 2050. Ei propun introducerea de noi criterii de reducere a consumului energetic și indicatori măsurabili de progres pentru  evalua modul prin care clădirile noi, dar și cele renovate contribuie la realizarea obiectivelor globale de eficiență energetică.

Monitorizarea performanței energetice a clădirilor va fi efectuat cu ajutorul unui nou indicator de intelegență, care va adapta clădirile la nevoile locatarilor. Prioritare vor fi confortul interior și calitatea aerului, indicatori vitali pentru costurile de întreținere a locuinței.

Tot la acest capitol se încurajează crearea de infrastructură pentru transportul electric. Astfel atât construcțiile noi cât și cele care se renovează care dispun mai mult de 10 locuri de parcare urmează a fi utilate cu stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Aceste măsuri vin să actualizeze directiva privind performanța energetică a clădirilor și face parte din pachetul „Clean Energy for All Europeans” adoptat în noiembrie 2016.

Date informative:

  • Clădirile consumă cea mai mare parte din energie, absorbind 40% din energia finală.
  • Aproximativ 75% din clădiri sunt ineficiente din punct de vedere energetic și în funcție de statul membru UE, numai 0,4 – 1,2% dintre acestea sunt renovate în fiecare an.
  • Industria construcțiilor generează aproximativ 9% din PIB-ul UE și reprezintă 18 milioane de locuri de muncă.

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >