Hai să plămădim o brutărie împreună!

Natalia Matiescu coace pâine artizanală acasă de 12 ani. Iar vestiții Negriței, Sărăței, Mărărei, Chimenței sau pâinea Crăpăcioasa, Germană, PumpernickelBorodinskii – sunt câteva din produsele Iarba noastră pentru care stau oamenii la coadă la taraba ei la piața EcoLocal în fiecare sâmbătă.

Anume interesul sporit pentru pâine artizanală și cozile imense au convins-o să meargă mai departe.  Își dorește să creeze un spațiu de gastronomie artizanală “ unde aroma pâinii prospăt coapte să nu se sfârșească”. Tot acolo va primi vizitatori și cumpărători și va organiza ateliere de coacere a pâinii cu maia.

Pentru a-și realiza visul și de a amenaja o brutărie cât mai curând are nevoie de susținerea celor care știu ce gust are pâinea artizanală, iar în acest sens a lansat campania de colectare de fonduri – Plămădim brutăria #IarbaNoastra împreună.

Familia mea a făcut primul pas – a cumpărat o încăpere situată pe strada Dâmbului 24 din Chișinău. Este o clădire goală la moment. Am nevoie în jur de 14,000 USD pentru a face reparație, pentru a echipa cu tehnica și sculele necesare noua brutărie. Intenționez să procur un cuptor de capacitate mare.” spune Natalia.

În prima zi de la lansarea anunțului, Natalia a reușit să colecteze deja 2330 dolari în cadrul Târgului Ecolocal. Despre evoluția proiectului și noutățile Nataliei poți urmări aici și aici.

Hai să plămădim o brutărie împreună!

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >