5 recomandări cum să menții temperatura optimă din casă iarna

Feeria și bucuria sărbătorilor de iarnă nu ar fi deplină fără căldura din casă. Indiferent dacă aceasta vine de la caloriferele moderne sau este însoțită de trosnitul lemnelor în șemineu are un punct comun – costul. Și pentru că iarna se prevede a fi geroasă, iar omătul mare, am pregătit pentru tine 5 recomandări verificate. Corect îndeplinite, aceste recomandări te vor ajuta să menții temperatura optimă în locuință și să reduci cu 20% plata pentru energie. Astfel vei fi dublu eficient – pentru mediu și pentru bugetul tău.

Curăță centrala termică

Specialiștii recomandă să efectuăm lucrările de întreținere a centralei termice înainte de fiecare sezon de încălzire. Indiferent de combustibilul utilizat, aceste lucrări vor reduce consumul de energie cu circa 20%.

Evită să acoperi caloriferele

Mobilierul, draperiile și hainele puse la uscat împiedică circulația aerului cald emis de calorifere. Mai mult, uscatul hainelor pe calorifer mărește umiditatea și favorizează apariția mucegaiului negru.

Instalează un termostat

Temperatura optimă din casă pe timp de iarnă poate varia între  18 – 21ºC, în funcție de zonele casei dar și preferințele locatarilor.  De remarcat este faptul că 1 ºC  în minus poate reduce factura de încălzire cu circa 3% .

Reglează ușile și ferestrele

Verifică sistemele de închidere de la uși și ferestre și înlocuiește unde este cazul stratul izolator. Închiderea ermetică ale acestora reduce pierderea de căldură și menține temperatura optimă în casă.

Instalează un sistem de ventilare cu recuperare de căldură

Beneficiază de noile tehnologii și scapă de grija deschiderii ferestrei de cele 2 ori pe zi. Cu un randament de recuperare a căldurii de maxim 98%, acest tip de sistem de ventilare îți va permite să menții temperatura optimă și îți va asigura în permanență locuința cu aer proaspăt.

CITEȘTE ȘI ACEST ARTICOL DESPRE TEMPERATURA OPTIMĂ ÎN LOCUINȚĂ. 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >