Reguli de urmat pentru a folosi mai eficient aspiratorul

Indiferent de cât de frecvent folosiți un aspirator pentru a strânge praful din locuință, trebuie să urmați câteva reguli de bază:

Regula de aur: Nu aspirați cu sacul plin!

Voi demonta mitul că, aspiratoarele cu saci aspiră mai bine cu sacul pe jumătate plin. Oricât de mare nu ar fi sacul sau recipientul în care se adună praful, umplerea acestuia împiedică aspirarea eficientă a prafului. Producătorii recomandă ca acesta să fie curățat după fiecare proces de aspirare.

Aspirați în toate direcțiile!

Aspirarea covorului în toate cele 4 direcții geografice, vă vor asigura că ați scos până și ultimul firișor de praf din covor. Aceeași procedură trebuie să o repetăm și pe gresie și laminat.

Nu vă grăbiți!

Graba strică și curățenia. Atunci când aspirăm în grabă, peria trece superficial peste firele din covor și nu absoarbe tot praful din el, nemaivorbind și de acarienii și microbii ascunși adânc în textura covorului.

Folosiți toate periile aspiratorului!

Un aspirator performant are cel puțin 3 perii adaptate pentru locuri înguste, colțuri și suprafețe diferite. Cel puțin o dată pe lună, este recomandat în procesul de aspirare să folosiți toate periile, mai ales cea pentru locuri înguste. Astfel veți evita acumularea prafului imposibil de curățat dintre crăpături și plinte.

Reglați înălțimea periei!

Probabil este cea de a doua regulă de aur! Nu aspirați cu aceeași înălțime la perie și laminatul și covorul. Unele aspiratoare reglează automat înălțimea periei când treceți de pe o suprafață pe alta, dacă al vostru nu posedă așa funcție, asigurați-vă că peria este ajustată suprafeței. Veți observa din prima – diferența.

Nu așteptați să se vadă praful!

Cui îi place cum zboară praful prin odaie în diminețile cu soare? Pentru a evita acest fapt deloc plăcut, puneți în funcțiune cât mai des aspiratorul. Ar fi de dorit să faceți acest lucru și de fiecare dată după ce pleacă oaspeții.

Aerisiți!

Aerisirea locuinței după fiecare dată când ați dat cu aspiratorul este pur si simplu vitală. Astfel veți împrospăta aerul și veți elimina particulele de praf care mai zboară în aer.

 

Spor la treabă!

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >