Rețeta #2 – pudră din nuci de săpun

Pudra este o altă metodă de utilizare a nucilor de săpun, la fel de versatilă ca și lichidul concentrat, doar că de astă dată, nu rămînem cu resturi pentru reciclat.

Pentru prepararea ei avem nevoie doar de o  râșniță de cafea sau un blender cu putere maximă. Recomandat este să se folosească râșnița, pentru ca nucile să fie măcinate complet. În cazul când folosiți un blender, treceți pudra și prin sită. După măcinare pudra este păstrată într-un recipient închis ermetic.

Atenție! Atât prudra, cât și nucile propriu zice trebuie păstrate într-un loc uscat și întunecos. O dată umezite, nucile își pierd din proprietăți și nu mai pot fi folosite.

pudra din nuci de sapun

 

Este bună la:

  • La curățarea oricărei suprafețe sau obiecte ce necesită roadere – vasele, aragazul, blatul și șorțul de la bucătărie, gresia, obiectele sanitare, etc. Mai poate fi amestecat în proporții egale cu bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial de lămâie, eucalipt, tea tree sau lavandă.
  • Detergent praf pentru mașina de rufe sau/și veselă – pentru un ciclu de spălare a rufelor se adaugă 2-3 lingurițe de pudră în compartimentul pentru detergent sau direct peste haine în cuva mașinii. În mașina de spălat vase se adăugă 1 – 2 lingurițe în compartimentul prevăzut pentru detergent.
  • Curățarea bijuteriilor – tacâmurile de argint sau bijuteriile vor rămâne ca și noi dacă sunt curățate cu cremă obținută din 2 – 3 lingurițe de pudră și puțină apă. Ulterior sunt clătite și șterge cu o cârpă de bumbac până la restabilirea luciului.
  • Exfolierea corpului cu crema obținută din puțină pudră și ceai de plante sau apă florală.
  • Spălarea părului – 1-2 lingurițe(depinde de lungimea părului) de pudră se amestecă cu puțină infuzie de plante pînă se obține o pastă nu prea moale. Pasta obținută se aplică de la rădăcini pe toată lungimea părului și se masează lejer câteva minute, după se clătește abundent. După nu se folosește balsam din comerț. (Această modalitate urmează s-o testez și eu. Revin cu detalii. 🙂)

Să vă fie de folos!

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >