Sfaturi practice pentru buze frumoase pe timp de iarnă

Astăzi vom vorbi despre buze! 😉

Mai exact, cum să avem buze catifelate și frumoase pe toată perioada rece.

Mai întâi să analizăm cauza. Specialiștii lămuresc că buzele crăpate apar ca urmare a pierderii stratului lipidic natural de la suprafața lor, (cel mai adesea prin lins) sau ca urmare a secreției lui insuficiente. Deshidratarea este determinată prin evaporare, ca urmare a structurii speciale a buzelor și a numărului foarte redus de celule care se interpun între vasele sangvine și aer.

Deci pentru a avea buze sănătoase și frumoase e nevoie de pași simpli:

  • să scăpați de viciul de a linge buzele,
  • să vă hidratați corespunzător perioadei reci a anului,
  • să nu uitați să hidratați și buzele.

Cum hidratăm buzele corect și natural?

Din fericire mama natură ne oferă o diversitate de produse care vor hidrata și tratat buzele afectate de frig. În plus acestea sunt ecologice și sănătoase!

Aloe Vera – îl găsiți sub formă de gel în farmacie. Este ușor de aplicat și are un efect de hidratare rapidă. Este recomandat să se aplice de câteva ori pe zi.

Uleiurile vegetale: sunt foarte multe, iar cel de măsline, probabil că este în fiecare bucătărie. Mai puteți încerca și uleiuri vegetale precum cel de jojoba, ricin sau migdale dulci.

Mierea: poate fi aplicată într-un strat subțire pe buzele crăpate. În scurt timp acestea vor fi moi, catifelate și dulci.

Uleiul de nucă de cocos –  aceste ulei are un avantaj- se solidifică sub 25 °C. Poate fi turnat într-un recipient pentru balsam de buze și purtat în gentuța pentru cosmetică. El hidratează, catifelează și hrănește.

Castravetele: tăiați un castravete în jumătate și ungeți ușor buzele. Datorită puterii sale de hidratare, peste câteva minute buzele vor deveni catifelate și reparate.

Pentru a preveni crăparea buzelor e nevoie să mâncați cât mai multe alimente bogate în vitaminele A, B și C. Bucurați-vă din plin de morcovi, portocale și alte verdețuri!

Hidratați-vă corect! Chiar dacă e frig și necesitatea de lichide nu se simte, este necesar să consumați cel puțin 1,5 litri de apă pe zi.

Și buzele au nevoie de exfoliere. Pregătiți un scrub din zahăr și ulei vegetal, și aplicați amestecul pe buze masând cu grijă câteva minute. Zahărul va acționa ca un exfoliant, iar uleiul va hidrata buzele.

Evitați:

  • fructele și sucurile acide,
  • alimentele picante,
  • alcoolul și țigările.

Îngrijiți-vă buzele, pentru că ele înfrumusețează zâmbetul!

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >