Single-use, Plogging și Vegan – printre cuvintele anului 2018

O fi asta un semn sau coincidență vom afla în timp, dar cu siguranță este un moment ce merită atenție. Ieri, 7 noiembrie, renumitul dicționar britanic Collins a anunțat topul celor mai populare cuvintele ale anului 2018, iar primul pe listă este single-use – tradus din engleză ar fi “făcut pentru o singură utilizare”.

Cuvântul este urmat de alte cuvinte precum MeToo ce exprimă o mișcare culturală care urmărește expunerea și eradicarea comportamentului sexual predominant, în special la locul de muncă.

Plogging – o activitate recreativă, originară din Suedia, care combină joggingul cu colectarea de deșeuri.

Floss renumitul dans din acest an.

Dar și cuvântul Vegan care este însoțit de o explicație – o persoană care se abține de la folosirea oricărui produs de origine animală, indiferent de hrană, îmbrăcăminte sau orice alt scop. Întreaga listă de cuvinte o puteți găsi aici.

Dictionarul  Collins este publicat în ediție print și online de către compania  HarperCollins din Marea Britanie și este renumit prin explicarea și adăugarea de cuvinte noi ce provin din social media, produse alimentare, tehnologie și alte domenii. Anual, editorii dictionarului anunță o listă cu cele mai populare cuvinte ale anului. Printre cuvintele anului 2017 se numără fake news, unicorn și insta, iar în anul 2016 – brexit, dude food, sharenting, și huge.

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >