Soluții pentru un demachiant natural

Astăzi vom discuta despre demachiant 😉 !

De cele mai multe ori acest produs este utilizat doar pentru a șterge machiajul sau fardul! Dar puține dintre noi cunosc, că demachiantul este foarte eficient și în utilizare zilnică, pentru a elimina praful și impuritățile acumulate în timpul zilei. Pe lângă importanța curățirii tenului trebuie luat în calcul și produsul de curățare. Acesta trebuie să fie eficient, gentil cu pielea și cât mai natural. Vă propunem câteva rețete simple de produse de curățare a tenului, naturale și cu minim cheltuieli. De tot ce aveți nevoie găsiți în bucătărie.

Prima rețetă e foarte simplă. Aveți nevoie de: bicarbonat de sodiu, ulei de migdale dulci și miere. Într-un vas mic pus la baie de aburi, se amestecă 2 linguri de bicarbonat, 1 linguriță de cafea de ulei de migdale dulci, 1 lingură de miere și 1 cană de infuzie de mușețel sau flori de tei. Se amestecă până se omogenizează ingredientele și după ce se răcește se depozitează într-un recipient. Înainte de fiecare utilizare se agită. Simplu și natural!

Știați că uleiul de măsline sau un alt ulei vegetal vă poate servi la curățarea tenului? Aflați că, se poate improviza un demachiant minunat pentru față și ochi cu un pahar de apă fiartă și răcită și o lingură de ulei vegetal. Ambele ingrediente se toarnă într-un recipient și se păstrează la frigider, iar înainte de fiecare utilizare se agită bine. Un pic de această loțiune simplă va șterge tot make up-ul, delicat și eficient.

Pentru altă poțiune magică ai nevoie de: lapte, sare de bucătărie și suc de lămâie. Într-un recipient se toarnă ½ pahar de lapte, 2 linguri de suc de lămâie proaspăt și se adaugă un vârf de cuțit de sare. Se agită până la dizolvarea sării. Rămâne să curățati fața și gâtul cu acest amestec, să clătiți și să vă bucurați de rezultate.

Încercați și experimentați pentru că produsele naturale sunt cele mai prietenoase cu pielea noastră. Pielea doar vă va mulțumi și vă va răsplăti cu strălucire și aspect sănătos. Important este să rețineți 3 reguli:

  • Toate produsele homemade trebuie păstrate la frigider.
  • Ingredientele trebuie să fie proaspete.
  • Pentru mai multă eficiență, repetați procedura de curățare până ce discul de bumbac rămâne curat.

Sper să vă prindă bine cel puțin una dintre rețete, pentru că eu le ador pe toate 🙂 .

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >