Tratamente cu oțet pentru picioare

Recent, pe pagina de Facebook am distribuit un video în care găsiți câteva trucuri minunate pentru îngrijirea tălpilor. A fost și pentru mine o descoperire plăcută în ceea ce privește oțetul. Descoperiți și voi, că o băiță caldă cu puțin oțet este o modalitate splendidă de a menține picioarele odihnite. Mai mult, picioarele vor deveni și mai suple, moi și mai sănătoase, datorită proprietăților sale antifungice.

Vă prezint câteva proceduri simple, în care oțetul în combinație cu apa caldă face pur și simplu minuni:

Curățarea tălpilor

Preparați un amestec din  2 litri de apă călduță cu o cană de oțet alb și câteva picături de ulei esențial preferat. Relaxați-vă picioarele timp de 45 de minute în acest amestec, după care cu ajutorul unei pietre ponce eliminați pielea moartă de pe tălpi și locurile bătătorite. Iar cu o perie moale curățați partea superioară și degetele. Imediat după aplicați o cremă hidratantă. Aceasta este cea mai bună modalitate de a scăpa de mirosul urât al picioarelor și de a preveni dezvoltarea ciupercii.

Pentru picioare obosite

După o zi în care ați purtat tocuri sau pur și simplu ați mers o distanță mare, vă recomandăm să vă alintați picioarele într-o  băiță cu oțet și flori uscate de lavandă. Astfel, într-un vas cu apă caldă adăugați:

  • 1 cană de sare de mare
  • 1 cană de sare Epsom
  • 1 cană de oțet alb
  • ½ cană de flori uscate de lavandă

Amestecați cel puțin 1 minut. Așezați-vă comod și înmuiați picioarele pentru 20 minute, veți vedea cât de bine vă veți simți.

Remediu pentru piciorul de atlet

Dacă v-ați ciocnit cu astfel de problemă, probabil știți că oțetul poate vindeca piciorul de atlet. Pentru aceasta este necesar să amestecați ½ cană de oțet, 2 lingurițe de sare de mare și apă caldă suficientă pentru a acoperi picioarele. Procedura trebuie repetată până la remediere completă.

Puteți să vă bucurați picioarele cu altă soluție din părți egale de apă și oțet de mere, la fel de eficientă în tratarea piciorului de atlet. Se înmoaie picioarele în acest amestec timp de 10 minute pe zi, timp de zece zile sau până când simptomele dispar. Mai mult decât atât, această procedură ameliorează senzație de mâncărime și cojire cauzată de ciupearcă.

Remediu pentru ciuperca unghiilor

Oțetul este un remediu foarte popular în tratarea ciupercii pe unghii. Acesta poate fi folosit în baie pentru picioare de cel puțin 30 de minute de 2 ori pe zi, sau  aplicarea unui disc înmuiat în oțet, direct pe unghiile afectate.

Cel mai eficient în tratatarea infecțiilor fungice este oțetul de cedru de mere. Datorită acidității sale, echilibrează pH-ul unghiilor, este un astringent puternic și are proprietăți antifungice. Deasemenea reduce inflamația și durerea cauzată de infecțiile fungice. Iar în combinație cu peroxidul de hidrogen este o soluție eficientă în exterminarea bacteriilor și virușilor.

 

Aveți grijă de picioarele voastre!  wl0042

 

 

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >