Uleiuri esențiale în loc de lumânări

S-a scris mult despre nocivitatea lumânărilor de parafină și alternativa acestora, lumânările din ceară de albine sau soia. Însă aromaterapia veridică presupune utilizarea unor uleiuri esențiale naturale pentru redarea stării de bine și aromatizarea unui spațiu, fie acasă sau la birou.

În comparație cu arderea lumânărilor, difuzarea uleiurilor esențiale naturale fac aerul mai curat și mai ușor de respirat. Mai mult, prin pulverizarea sau difuzarea uleiurilor esențiale se eliberează în aer mii de molecule care conțin oxigen și ioni negativi. Ionii negativi purifică aerul de spori de mucegai, polen, mirosuri neplăcute și chiar bacterii.

Despre purificarea aerului în locuință citește și  Detoxificarea locuinței în prag de sărbători

Partea științifică

Diferite studii ale profesorilor de yoga care practică meditația și yoga cu uleiuri esențiale, demonstrează că omul folosind un miros, crează noi căi emoționale care pot avea un impact pozitiv în soluționarea problemelor zilnice.

Potrivit psihologiei, mirosurile sunt procesate întâi în bulbul olfactiv, interiorul nasului nostru, și apoi trimise în partea de jos a creierului. Acest lucru este important, deoarece bulbul olfactiv are o legătură directă cu cele două zone ale creierului care sunt strâns asociate cu emoțiile și memoria: amigdala și hipocampul. Prin urmare, când simțiți un miros, vă îndreptați imediat undeva. Informațiile vizuale, auditive și tactile nu trec prin aceste zone ale creierului.

Partea practică

Pentru că natura ne oferă o varietate de uleiuri esențiale avem posibilitatea să experimentăm zilnic și să găsim amestecurile potrivite pentru diferite ocazii sau perioade din zi. Iată câteva amestecuri exemplu:

Amestec de citrice

– 3 picături de lavandă

– 3 picături de ylang-ylang

– 3 picături de portocală sălbatică

sau

– 3 picături de bergamot

– 3 picături de portocală sălbatică

– 3 picături de chiparos

Amestec primăvăratic

– 3 picături de ylang-ylang

– 3 picături de geranium

Amestec de sărbătoare

– 3 picături de brad siberian

– 3 picături de portocală sălbatică

– câte 2 picături de ulei esențial de scorțișoară, cardamom și cuișoare.

Alt amestec îndrăzneț

– 4 picături de portocală sălbatică

– 2 picături de ulei de piper negru.

Citește și despre 3 uleiuri esențiale contra febrei

Metode

Pentru difuzarea amestecurilor de uleiuri esențiale puteți utiliza o lampa pentru aromaterapie, foarte accesibilă și simplă în utilizare. Regula principală în utilizarea acesteia este ca în bol să fie mereu apă!

Altă metodă la fel de eficientă este să folosiți un pulverizator. Amestecați uleiurile esențiale cu un volum mic de apă, agitați și pulverizați în încăpere. Evitați pulverizarea pe stofe sau mobilă.

Cel mai simplu mod de a aromatiza încăperea, în sezonul rece, este să aplicați câteva picături pe un șervețel sau o bucată de pânză și să-l lăsați pe pervazul din preajma caloriferului.

Comments

comments

Autor: Anna Velicescu

Scriu din convingerea că omul are putere să refacă lucrurile!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >