VeloHora 2016 – de unde luăm o bicicletă!

De ceva timp încerc să fac un studiu despre traseele din Republica Moldova pe care le putem parcurge cu bicicleta ?. Mersul pe bicicletă este foarte dezvoltat în multe ţări din lume. Primarii, directorii de companii, profesorii, avocaţii vin la lucru cu bicicleta, copiii merg la şcoală cu bicicleta, familiile îşi petrec weekend-urile pedalînd prin parcuri şi păduri. Adevărat, dar nu şi la noi în ţară.

Tot mai des, se zăresc biciclişti pe drumuri. Sunt ei oare în siguranţă, se simt confortabil în trafic, sunt instruiţi să respecte regulile de circulaţie, cunosc semnele indicatoare? Cei profesionişti – cred că da! Amatorii – eu nu mă avînt!

Nu prea am reuşit să aflu multe unde aş putea merge cu bicicleta. În oraş nu avem piste ciclabile, în afară, nu sunt trasee amenajate. Nu scriu aici pentru acei care se organizează, echipaţi, cu biciclete performante şi care încearcă drumurile naţionale în toate direcţiile. Gîndesc, mai degrabă ca o mamă, care ar vrea să petreacă timpul liber cu familia, descoperind ceva nou şi interesant atît pentru copii, cît şi pentru părinţi.

decor

Ne rămîn parcurile din capitală, unde sunt puncte de chirie a bicicletelor şi unde poţi timp de cîteva ore să profiţi şi tu de o plimbare pe bicicletă. Se mai organizează cîteva ori pe an şi diferite evenimente ce au menirea de a promova mersul pe bicicletă. Atunci au verde bicicletele, iar maşinele rămîn deoparte.

Recent, organizatorii celui mai mare eveniment de acest gen din Moldova au anunţat că anul acesta, VeloHora va avea loc în perioada 4-5 iunie. Sărbătoarea va dura 2 zile, iar detaliile vor fi anunţate mai tîrziu.

La eveniment poate participa toată lumea, de la mic la mare. Şi chiar dacă  nu aveţi o bicicletă, să ştiţi că în Chişinău nu e o problemă să închiriezi una, pentru cîteva ore, pentru o zi sau pentru cîteva zile.

Pentru ca să nu pierdem timpul, aşteptînd detalii despre VeloHora, vă sugerez să rezervaţi bicicletele de pe acum şi iată unde o puteţi face.

VeloJan – Vînzarea şi chiria bicicletelor pentru toate vîrstele.

Adresa: str. Ion Creanga 22/2, Chişinău

Tel: 0620 04 414

Program de lucru: L-V  09.00-20.00        

S-D  10.00-18.00    

Puteţi închiria bicicleta pe cît timp doriţi. Este important să aveţi buletinul pentru a semna contractul. Persoanele cu vîrsta pînă la 18 ani trebuie să fie însoţite de un adult.

Velopoint – Chirie biciclete, accesorii și echipamente sportive, în Chișinău.

Adresa: str. Șciusev 86, Chisinau

Tel: 0697 37 979

Program de lucru: L-S  09.00-19.00      

Închirierea se va face în bază de contract, cu fotografierea actului de identitate și indicarea unui număr de contact (mobil).

vélo-famille

I love velo – Închirierea bicicletelor în Parcurile din Chişinău

Valea Morilor, Buiucani

Valea Trandafirilor, Botanica

Grădina publică Ştefan cel Mare, Centru

Tel: 0794 65 584

Program de lucru: L-S 10.00 – 21.30

Sunt elaborate mai multe oferte precum: Închirierea bicicletor 7 zile pe săptămînă, Închiriere pentru 24 de ore, Oferte pentru grup…

Daac Velo Sport

Adresa: Bd. Moscovei 9/1, Chisinau

Tel: 022 430 702

Program de lucru: L-V  10.00-19.00

S 10.00 – 18.00

D 10.00 – 17.00       

Preţurile de chirie pentru biciclete variază conform tipului de bicicletă, timpului, echipamentelor adiţionale, livrării. Toate companiile au creat pachete speciale, abonamente. De asemenea, cu periodicitate apar oferte avantajoase de care aveţi posibilitatea să profitaţi.

Mersul de bicicletă este benefic pentru toate vîrstele. Este un remediu eficient contra stresului şi crează buna dispoziţie.

O remarcă importantă  – Bicicleta este ECO! ?

 

Comments

comments

Autor: Olga C.

Pentru că avem de la cine și pentru cine învăța, păcat să nu o facem!

Distribuie

Top Teme

Casă și Grădină


Vezi toate >

Frumusețe Naturală


Vezi toate >

Nutritie Bio


Vezi toate >

Societate și Atitudine


Vezi toate >

Terapie și Sănătate


Vezi toate >